MI IS AZ A MEZOTERÁPIA?

A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek – lehetőleg maximális koncentrációban -, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésében.

Minden páciens részére a kezelési terv és a receptúra egyéni, az alkalmazás helye és mélysége viszont változó lehet.

A technika előrehaladtával a kezelést mára már gépesítették is, automata adagolópisztolyba kell az egyénileg összeállított keveréket az injekciós fecskendőbe behelyezni, a kezelést végző személy a beszúrás mélységét és gyakoriságát tudja beállítani, így a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés. Mélyebbre többet felületesen kevesebbet adagol a pisztoly.

A terápia gyors, viszonylag fájdalmatlan, az eredmény már 1-2 kezelés után felsejlik és 3-4 kezelés után már teljesen nyilvánvaló, a terápiás ülések sűrűsége heti 1-től havi 1-ig változik.

Végezhető a kezelés kezdetén intenzív kúraként, majd ritkább fenntartó adagolásra térhetünk át.

A tűs mezoterápiát egészen vékony tűvel végezzük.

Ez a vékony tű amellett, hogy áthatol a bőr felső barrier (védelmi) rétegén, hogy azt áttörve a hatóanyagot bejuttassuk segítségével a bőr mélyebb rétegeibe, minden egyes tűszúrás nyomán egy mikroszkopikus méretű sebet is ejt.

Ezek az egészen apró mikro sérülések gyakorlatilag azonnal záródnak, beindul azonban minden egyes szúráspontnál egy – egy sebgyógyulási folyamat, mely kollagén és elasztin szintézist (képződést) ill. végső soron a bőr regenerációját  eredményezi.

A következmény feszesebb és rugalmasabb bőr lesz. Ezt a hatást értelemszerűen tű nélkül nem lehet produkálni..
Nem kell félni, a sok apró, szinte mikroszkopikus méretű tű alig vagy egyáltalán nem okoz vérzést vagy bevérzést. Az esetleges bőrpír is egy – két órán belül elmúlik és lehet menni nyugodtan emberek közé újra.

A kezelésnek nincs gyógyulási ideje, vagyis nem hagy látható külsérelmi nyomot, tehát nem kell elvonulni a világ elől, nem kell rejtőzködni több hónapig.

 

Milyen problémák kezelésére alkalmazzuk a mezoterápiát?

Az indikációs terület igen széles

Esztétikai oldalról közelítve az arcbőr kötőszövetének regenerálása, hyaluronsavval, organikus szilíciummal, antioxidáns vitamin komplexszel szabadgyök-megkötő, öregedés gátló, regenerációt fokozó ínfiltrálása a leggyakrabban alkalmazott beavatkozás.
A kezelés önmagában is ajánlott, de társítható bármilyen esztétikai célú “fiatalító” ténykedéssel, a jobb eredményért, a tartósság fokozásáért.

Természetesen a nyak, a dekoltázs területén is elvégezhető az antiagaing kezelés, hiszen az arc mellett, ezek a területek árulkodnak leghamarabb az évek múlásáról.

DERMOROLLER

Dr. Desmond FERNANDES (plasztikai sebész) találmánya

A dermoroller kezelés tökéletes striára, tág pórusú bőrökre, hegek eltüntetésére, arcbőr feszesítésére.

A kezelés maximu 60 perc. 15 percig egy krémben fekszik a vendég ami szinte tökéletesen beérzésteleníti a bőrt!

Ezután addig dolgozunk az adott területen amíg az teljesen ki nem vérzik! Nem csak kipirosodik!! Az nem elég!

Ha nem használunk tökéletes minőségű és tökéletes nagyságú dermorollert akkor jó esetben semmi sem történik , rossz esetben a roller rossz minőségű tűi szét szaggatják a bőrt ami akkor nem látszik csak  később csúnya varas lesz a vendég bőre és az  ezen felüli eredmény szintén elmarad!

Sokat küzdünk olyan vendégekkel akiknek valaha máshol csináltak ilyen kezelést és állították hogy egy teljes kúra sem segített ezért nem akar ilyen kezelést!

Utána pedig boldogok hogy nagy nehezen rábeszéltük őket mert szuper lett a bőrük !!

Ez azért van mert kezelő gépek és eszközök között Trabant és Audi szintű különbség van!!!

 

Mi mindenre jó ez a sok szurkálás?


A sok tűszúrás nyomán – nagyon leegyszerűsítve a kérdést – tulajdonképpen egy intenzív kollagén és elasztin rost szintézis (elválasztás) indul be a bőrben és a bőraljában (bőr alatti laza zsíros kötőszövetben).

Ez azt fogja eredményezni, hogy a bőr már egy – két kezelés után is rugalmasabb és tömöttebb tapintatú lesz. Másképpen fogalmazva: az életkor előrehaladtával beinduló megereszkedés lassítható, sőt részben visszafordíthatóvá is vált immár.
Ezen kívül óriási jelentőségű, hogy a fiatal férfiak és nők arcán kialakult atrófiás (besüppedő) aknés (pattanásos) eredetű hegek is jelentősen javíthatóak ezzel a módszerrel. Ez azért nagy szó, mivel eddig erre a problémára hatékony terápiás fegyver nem állt a rendelkezésünkre.

Mezoterápiás kezelést végzünk bőrfiatalításra, májfolt kezelésre, striára, zsíros bőrre , kitágult erekre – rosaceára!

A kezelések 7000 Ft  és  30.000 Ft között vannak